Er zit een mens achter het beeldscherm…

Het grote voordeel van online ondernemen? Oneindig veel mogelijkheden, oneindig kunnen opschalen, hoge omzetten kunnen draaien. Alleen bij sommige ondernemers gaat het ten koste van iets, het gaat letterlijk ten koste van menselijk contact. Iets wat zo waardevol is.

Het doet mij denken aan die keer dat CliniClown Joep aan mijn ziekenhuisbed stond na een zwaar verkeersongeluk in 2005. Na ontwaakt te zijn uit coma, drie dagen op de IC-afdeling te hebben gelegen, lag ik op de kinderafdeling. Ik was 12 jaar, bijna 13, een brugpieper. Tijdens het oversteken van de provinciale weg was ik met 80km/h geschept door een auto. Gevolg was klein hersenbloedingen. Hoe ik zou herstellen? Geen idee.

Elke dag waren er doktoren en andere zorgverleners aan mijn bed. Om mijn concentratie te oefenen. Zorgen dat mijn beenspieren niet te slap werden (ik was te onstabiel om zelfstandig te kunnen lopen). En al die onderzoeken, dag in dag uit.

Tot Joep kwam. Een CliniClown, die verder keer dan een dichtgeplakt oog van een twaalfjarige en die niet vroeg hoeveel hoofdpijn ik had. Joep deed iets bijzonders. Na drie weken liet ze mij weer lachen. Ze keek namelijk dwars door alles heen en zag ‘gewoon’ een twaalfjarig meisje.ย 

Mensen zien, echt zien, is sindsdien iets wat als een rode draad door mijn leven zit verweven. Ik studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming en ging in mijn tweede jaar stage lopen bij CliniClowns en ontmoette Ria die CliniClown Joep is. Na tien jaar kon ik dankjewel zeggen en mocht ik mijn steentje bijdragen aan mensen zien.

Niet heel verrassend dan ook, dat ik na mijn stage nog 3 jaar ambassadeur ben geweest van CliniClowns en uiteindelijk afstudeerde als storyteller in mijn eigen bedrijf. Ik wil het verhaal van mensen vertellen. Mensen zien en met elkaar verbinden. En na wat omzwermingen werd het SCHERP! Ik ben mij juist gaan focussen op klantbeleving en klanttevredenheid. Om juist de mensen achter het beeldscherm te blijven zien. En of dat gelukt is?

Ik ben er voor jou

Het is een vak om mensen te zien. Om verder te kijken naar de conversie van je webinar, de aantallen in je programma, de omzet die er op je rekening staat.

Het is een basisbehoefte van de mens. Erkent worden, gezien, gehoord te worden. En met SCHERP! is dat precies wat ik voor jou als ondernemer doe. Helpen mensen te erkennen. Jou erkennen.

Want het leven is meer dan werken. Niks zo onverwachts als het leven zelf. Ik spreek uit eigen ervaring ๐Ÿ˜‰. Ik wil je de ruimte geven om het anders te doen. Om te laten zien dat jij om je klanten geeft en het proces wat ze doormaken.

Dat doe ik door een blij ei te zijn met kennis. Door met je te zitten als het leven gewoon stom is. Want dat is het ook. Door je te vertellen over wat onze hond Ruby nu weer heeft gedaan. Waardoor je keihard moet lachen, ook al waren er daarvoor tranen.

Door te vertellen dat ik weer het eten had laten aanbranden, of het zout was vergeten, omdat ik gewoon echt geen keukenprinses ben. Ik wil met jou plezier maken in je bedrijf. Want dat, dat straalt af op je klanten. Ik ben er voor jou.

Nog wat nutteloze feitjes…

Ik ben dus geen keukenprinses

Deze luisteren naar Teddy en Beer

En deze Ruby

Ik ben gek op bloemen

Ik ben een groot fan van Stitch

Binnenkort kennismaken?